DRIJVERS

HET BEELD ZIT AL IN DE STEEN

In de podcastserie ‘Drijvers’ gaat Boanna Pieterse, studente Creative Business aan de HvA, in gesprek met mensen die een opvallende drijfveer hebben. Waarom willen zij impact maken? Wat drijft ze?
In deze aflevering vertelt programmamanager Persoonlijke Leerpaden en docent-onderzoeker Hans Cremer over het integraal skillspaspoort. Hij stelt dat maar weinig studenten echt weten waar ze goed in zijn. Dat komt volgens Hans omdat docenten vaker zoals Michelangelo naar studenten moeten kijken, want het beeld zit al in de steen.

Volgens Hans past een benadering vanuit skillsprofielen beter dan een CV bij de arbeidsmarkt van vandaag. Hij werkt met marktpartijen en overheden aan een integraal skillspaspoort volgens EU-standaarden. Zo’n paspoort bestaat uit je skills-profielen aan de ene kant en een objectieve skillswallet aan de andere kant. Welke impact dit heeft op mensen, organisaties, de arbeidsmarkt en de samenleving kun je hier beluisteren.

Luister hier de podcast

--:--
--:--
--:--
--:--

‘IN HET HOGER ONDERWIJS VALT EEN SCHRIKBARENDE 40% VAN DE STUDENTEN UIT EN DAARVAN HEEFT 57% GEEN BEWUSTE STUDIEKEUZE GEMAAKT.’