HVA

Van de redactie

Hoe we op een verantwoorde manier omgaan met AI is bij de HvA elke dag onderwerp van gesprek. Meedenken of een opmerking? Lees het voorwoord.
lees meer
Koersbepaler

Voorbij de kritische reflectie

Zet Nanda Piersma en Frank Kresin samen aan tafel en de passie voor kunstmatige intelligentie (AI), onderzoek en onderwijs vliegt je om de oren.
lees meer
Amfluencers

Iedereen moet kunnen deelnemen aan het gesprek

Volgens Marleen Stikker is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen ontwerpen aan een open, eerlijke en inclusieve toekomst.
lees meer

Voorvechters van verantwoorde digitalisering

Op de HvA wordt volop nagedacht over het verantwoord inzetten van digitale technologie en AI. Ivar Timmer, Frank van der Velde, Wilco Verdoold en Jacintha Walters zijn vier in het oog springende change agents in onze hogeschool.

De AI-ready student

Doordat AI tot op zekere hoogte ‘cognitieve taken’ kan overnemen, zal het heel veel beroepen veranderen. Zijn we er als mens eigenlijk klaar voor om daarmee om te gaan? Jochem Kootstra en Pascal Wiggers schetsen het profiel van de AI-ready mens. En hoe de HvA haar studenten voorbereidt op een nieuwe rol.

Personeelstekort in de zorg opvangen met technologie en AI

Spotlights op het Smart Health and Vitality Lab. Hoe kan een technologie als AI bijdragen aan de opgaven van studenten, docenten en onderzoekers om Amsterdammers gezonder en vitaler te maken?
lees meer

De uitdagingen van AI. Hoe gaan we daar als mens mee om?

In deze aflevering gaat de HvA-collegevoorzitter in gesprek met Marjolein Moorman, wethouder van de gemeente Amsterdam over de eindeloze mogelijkheden van AI. Hoe willen we ons onderwijs daarop inrichten? Een gesprek over creativiteit, oordeelsvorming en een kritische houding.

Bekijk de video hier
In gesprek met